Gå til innhold

Styrkeprøven, ny løype og nye regler.


Anbefalte innlegg

Noen punkter fra tillatelsen fra SVV til Styrkeprøven AS. 

Last ned dokumentet her.


Rittreglement: Arrangør har ansvar for å følge opp det angitte reglementet for rittet. Dersom arrangør fortsetter å ikke følge opp sitt eget regelverk vil dette kunne få betydning for fremtidige søknader.

Bruk av følgebiler: Følgebiler er forbudt under arrangementet. Arrangør har ansvar for å sanksjonere deltakere som allikevel benytter seg av dette. Det er stilt som vilkår i tillatelsen at Statens vegvesen skal få oversendt liste over kjøretøy som skal være tilknyttet arrangementet, og presiserer i vilkår at disse ikke skal opptre som følgebiler. De skal kjøre mat og utstyr til/fra mat og hvilestasjoner, yte service til ryttere som trenger det og bistå de deltakerne som ikke fullfører rittet, se vilkår punkt 6, 26 og 27.

Overholdelse av vegtrafikkloven: Vegtrafikkloven skal overholdes av rittdeltakerne. Ved brudd er det arrangør som har ansvar for å sanksjonere deltakerne i henhold til rittreglementet. I tillegg vil politiet kunne følge opp brudd på vegtrafikkloven og trafikkreglene, både når det gjelder rittdeltakere og biler tilknyttet arrangementet. Vi minner om at overtredelse av bestemmelser i vegtrafikkloven kan straffes med bøter eller fengsel inntil ett år.

NCFs terminliste: Det er ingenting i sykkelrittforskriften som sier at et ritt må stå i NCF sin terminliste, ei heller at man må ha lisens fra NCF. Disse forhold faller utenfor de forhold og hensyn som sykkelrittforskriften skal ivareta. Statens vegvesen vurderer det derfor slik at dette ikke er relevant for vår behandling av søknaden og er en diskusjon som må tas mellom Styrkeprøven AS og NCF.

Manglende rapportering av skader: Statens vegvesen deler politiets bekymring angående underrapportering av skader under tidligere gjennomføringer av Styrkeprøven. Statens vegvesen minner om hjelpeplikten ved trafikkuhell, som også gjelder under sykkelritt, der både deltakere og arrangør har et ansvar for å bistå ved og å melde fra om ulykker. Full åpenhet om alle ulykker vil være til hjelp både for arrangør og vegmyndigheter og er viktig som et skadeforebyggende element dersom det skal søkes om fremtidige arrangement.

Nedkjøring fra Venabygdfjellet: Politiet er bekymret for hastighetene og trafikksikkerheten ned fra Venabygdsfjellet mot Ringebu. Statens vegvesen vurderer de tiltakene som arrangør har skissert som tilstrekkelig og at de vil redusere hastigheten og bedre trafikksikkerheten 6 for rytterne. Tiltakene omfatter blant annet hastighetsbegrensning med tidsstraff for overtredelser og etablering av hvile/varmestue før nedkjøring mot Ringebu. Statens vegvesen vurderer det også dithen at denne traseen er et bedre valg både for sikkerheten til rytterne og for fremkommeligheten for andre trafikanter som helhet.

Høye gjennomsnittshastigheter: Statens vegvesen deler politiet sin bekymring for at det fortsatt vil være deltakere/lag som går for rekorder. Statens vegvesen ser at arrangør har tatt grep i tillegg til at det ser ut til at flere av lagene som tidligere har vært pådrivere for nye rekorder ikke skal delta i årets Styrkeprøven. Vi mener at dette, i tillegg til at rytterne skal følge trafikkreglene og en forventning om at arrangør faktisk følger opp og straffer de som bryter regelverket, bidrar til at det ikke ligger til rette for å delta som en rekordgruppe.
 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det var jo en relativt edruelig liste med krav fra SVV - og en stille ignorering av de mer hysteriske påstandene fra politiet, som at rullesykling per definisjon er ulovlig -men tipper Styrkeprøven AS likevel vil få problemer med å fylle/låse vaktlisten innen begynnelsen av mai, når de ikke lenger kan gjøre kreative løsninger med rullerende vakter slik som i fjor.

Her kunne de nok gjort det litt enklere for seg selv dersom de ikke også hadde ligget i konflikt med nesten halvparten av medlemsklubbene og deres tilhørende medlemsressurser av stasjonære løypevakter.

Endret av Gruskverner
  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Blir spennende å se hvor lett det blir å skaffe vakter ja. Men fylle vaktlisten i begynnelsen av mai? Klubben vår har de siste årene fått spørsmål om å stille vakter et par uker før gjennomføring...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

kettill skrev (42 minutter siden):

Blir spennende å se hvor lett det blir å skaffe vakter ja. Men fylle vaktlisten i begynnelsen av mai? Klubben vår har de siste årene fått spørsmål om å stille vakter et par uker før gjennomføring...

Ser at jeg blingset litt - det er vel bare ritt- og vaktplan de må låse i starten av mai, selve vaktene låser de i slutten av mai. Det er for øvrig en motreaksjon på at de gjentatte ganger brøt og fikk utsatt frist i fjor, og endte opp med å levere en vaktliste kvelden før rittet som både hadde feil og manglet 50-70% av vaktene som politiet krevde. I årets godkjenning har SVV tydelig sagt at det er umiddelbart kroken på døra dersom lista ikke er komplett og levert innen fristen.

 

Sitat

På bakgrunn av erfaringer fra arrangementet i fjor og for å sikre at hensynet til sikkerhet er ivaretatt, skal Styrkeprøven AS innen 03.05.2024 ha oppdatert Bikemaster til å være i tråd med politiets beslutning om vakthold datert 10.01.2024. 

Dette inkluderer oppdaterte vakttider i samsvar med oppgitt kjøreplan i søknad datert 21.12.2023. Tillatelsen til å arrangere sykkelrittet i 2024 vil trekkes tilbake dersom Bikemaster ikke er oppdatert innen den oppgitte tidsfrist. Statens vegvesen presiserer at arrangøren skal forholde seg til eget ansvar for hele arrangementet i henhold til § 9 i forskrift om sykkelritt på veg. Denne innskjerpingen i vilkår kommer etter mangler i vakthold ved tidligere utgaver av Styrkeprøven. 

5. Styrkeprøven AS må senest 31.05.2024 kl. 12:00 ha oversendt vaktliste for vaktposter besluttet i politiets vedtak datert 10.01.2024. Denne listen skal inneholde 
navn på vakt og hvilken post hen skal bemanne i hvilket tidsrom samt kontaktinfo til 
vedkommende. Vaktlisten skal stemme overens med kjøreplanen, herunder at første 
vakt er på plass før første rytter skal passere og at vaktposten er bemannet til siste rytter har passert. Dersom tidsrommet for bemanning av vaktpost er så langt at det krever mer enn en person så skal alle personer på den aktuelle posten opplyses om.
Dersom vaktliste ikke er mottatt innen den oppgitte tidsfrist og med de krav som stilles til innhold, blir tillatelsen trukket tilbake og rittet kan ikke arrangeres. Denne innskjerpingen i vilkår kommer etter store utfordringer med å få på plass komplette vaktlister innen rittstart i 2023.

 

  • Like 1
  • Thanks 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ser at NCF Tevebu har fjernet posten angående fraråding fra å delta i Styrkeprøven. En stille erkjennelse på at det de sa var feil med andre ord, som er bra 👍🏻

Endret av Arlo
  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...

Styrkeprøvens ekstraordinære generalforsamling som mindretallsklubbene tvang frem skal avholdes på mandag. Der skal det stemmes over hvorvidt Styrkeprøven AS skal fortsette å bryte vedtektene sine.

NCF og NIF går nå ut og varsler aksjoner mot BOC, Rye, Follo og Hero dersom de holder fast på nåværende linje med å stå utenfor idretten. Rent konkret betyr det at klubbene ikke vil få benytte NCF sin vaktkursing, og at medlemmenes helårslisens ikke lenger vil være gylidig i NCF/UCI-ritt.

https://sykling.no/nyheter/verdien-av-a-vaere-en-del-av-idrettens-fellesskap/

https://www.landevei.no/sykkelritt/styrkeproeven/risikerer-utkastelse-av-norges-idrettsforbund

Endret av Gruskverner
  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Spesielle saker dette. Hvordan skaffe seg veldig mange uvenner som ny president kanskje? 

Betimelig at denne trusselen kommer rett for den ekstraordinære generalforsamlingen. 

Hva tenker ncf egentlig å oppnå med dette? Trusler mot folk som driver dugnad på klubbnivå er en svært dårlig approach. Folk vil ikke bytte klubb for å kjøpe seg lisens via andre klubber pga dette. I praksis vil folk bare organisere seg mindre og gjøre mindre dugnad. De klubbene de truer har de fleste rittene sine på NCF sin terminliste uansett. 

Status i ncf/styrkeprøven/gjensidige er at gjensidige har endret/lagt til en setning så det skal gå i orden. Det er iallefall ryktene. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Angående generalforsamlingen på Mandag, så tror jeg:

- De blir enige om at Styrkeprøven blir vedtatt inn på NCF sin terminliste. Det er for sent i år, men fra 2025

- Jeg tror ikke kravene i Sogn/Styrkeprøven går gjennom, formuleringene virker for skarpe. Usikker på hvordan konflikten Sogn/Styrkeprøven går, men kanskje det blir en eller annen mellomting.

 

Spørsmål angående sanksjonering av klubber som har eierandel i Styrkeprøven. Vil de kunne klare å sanksjonere enkelte eierklubber i Styrkeprøven, eller sanksjoneres alle som sitter som eier? Jeg vet NCF sier de skal utrede mot de klubbene som ikke har uttalt standpunkt FOR NCF. Men siden det er et demokrati i Styrkeprøven (representert av eier-klubbene), så vil man jo egentlig tror at om man går den løypa der så vil man kun klare å forskjellsbehandle om noen av eier-klubbene trer ut fra eier-siden i Styrkeprøven.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arlo skrev (På 20.4.2024 den 10.10):

Spesielle saker dette. Hvordan skaffe seg veldig mange uvenner som ny president kanskje?

Hvis du har holdt et halvt øye på ekkokammer-facebookgruppa til Salte & Co har du sikkert fått med deg at de beskyldte henne for nepotisme, inkompetanse o.l. i opptakten til valget på forbundstinget. Så her har nok Salte & Co vært i forkant med å utøve sin superkraft - å skape konflikt slik som bare gamle, skråsikre menn på 50+ som har blitt sluppet løs på Facebook klarer.

Endret av Gruskverner
  • Haha 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ikke vanskelig å få med seg det nei..
Slike ting må man bare ignorere. Nepotisme/kameraderi er vel ikke en uvanlig hendelse i politikken generelt, men det er mindre lurt å gå ut å si slike ting.

Den nye presidenten hadde faktisk en god mulighet til å bli en som kan gjenforene partene, men ved å gå ut så hardt som hun nå gjør er det vanskelig å se det. Men hun fikk en lei jobb fra forrige president. Det er flere rykter på at han gikk i skyttergraven når det begynte å ta seg opp i sosiale medier, så han snakket ikke med Styrkeprøven i det hele tatt.

Alt blir veldig tydelig når frivillige rundt i forskjellige klubber som ikke har noe med konflikten i det hele tatt, braser ut på Facebook og sier de er lut lei. Her er det åpenbart at eventuelle sanksjoner vil treffe de som driver med breddeidretten og dugnad. Og ved å gå mot 4 relativt store klubber i et sentralt område så er det egentlig ingen som kan helt spå hvordan det her vil gå. 

Noen som vet hvordan gikk BOCs årsmøte gikk? Og hvordan forslaget til en av de som står hardest på barrikaden til NCF på alle facebook-grupper rundtomkring?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Uavhengig av akkurat konflikten synes jeg det likevel er rart at NCF gikk ut slik de gjorde på fredag. Jeg mener de gjør en tabbe i å hele tiden ta frem at de kan straffe ryttere som er med på feks styrkeprøven. Rytterne er ikke en part i denne saken i utgangspunktet. Å true med å straffe privatpersoner som tilfeldigvis har løst lisens for å drive hobbyen sin mener jeg er skikkelig bom.

Jeg tror også det nye styret hadde gjort lurt i å håndtere dette som en konflikt direkte og ikke ta det i sosiale medier, pressemeldinger og lignende. Har aldri opplevd at sykkelforbundet har vært spesielt populært i miljøet og veldig mange vanlige mosjonister synes vel at lisensen i utgangspunktet er noe dritt. Så tror NCF hadde gjort det lurt i å ta den strenge tonen mot de som er i konflikten direkte.

Nå som den gamle presidenten ikke er president mer har han blitt ganske aktiv på Facebook ser jeg, noe han selv var ganske imot på tinget. 

Selve konflikten har jeg ikke noe særlig mening om, men synes ting gjøres så rart.

Men men, sikkert jeg som ikke skjønner bæret og at slik det gjøres nå er lurt. 🙂

  • Like 2
  • Thanks 2

Ole Christian Fagerli

Scott ambassadør.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Olechr skrev (52 minutter siden):

Har aldri opplevd at sykkelforbundet har vært spesielt populært i miljøet og veldig mange vanlige mosjonister synes vel at lisensen i utgangspunktet er noe dritt. Så tror NCF hadde gjort det lurt i å ta den strenge tonen mot de som er i konflikten direkte.

Når jeg syklet en del ritt, både i utfor og marathon, for mange år siden, så var det jo gjengs oppfatning om at NCF var noe drit. Det var alltid noe pirk de skulle henge seg opp i og andre irriterende ting for unge gutter og jenter som hadde brukt mye tid og penger på sporten sin. Ulike særforbund har jo ikke overlevd pga masse kunder som er fornøyd med produktet, de har kun overlevd fordi du som utøver/kunde blir straffet om du er med på noe alternativt.

Jeg sliter litt med å se hva NCF gir som et tilbud til "kundene" sine som en privat aktør ikke kan gi. For de som satser så kan man ikke utfordre NCF (da får man vel ikke stille i WC eller VM), men jeg som mosjonist velger jo det beste rittopplegget, uavhengig av hvem som arrangerer.

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Som påmeldt deltager til årets TO blir jeg frustrert over uenighet og skitkasting som pågår, uten at jeg klarer å engasjere meg nok til å finne ut hvem som er værst og hvem som har mest rett i sine påstander.


Men spørsmålet jeg stiller meg er om det blir gjennomført TO i år. Og her synes jeg Styrkeprøven AS spiller korta dårlig, da de også er avhenging av både goodwill og annerkjennelse; både for å få nok deltagere og tilstrekkelig støtteapparat som stiller opp på rittdagene. 

  • pt er det kun ca 850 deltagere, herav 450 på hovedistansen TO. Er dette som tidligere at syklistere generelt melder seg på altfor sent, slik at dette gir usikkerhet om arrangementet helt opp mot rittstart? Styrkeprøven AS har hatt negativt resultat siste 2 (3?) årene, og har de øknomi til å gå inn i et bevisst underskudd hvis det er for lite deltagere for gjennomførin

 

  • Statens Vegvesen satte en absolutt frist 31.mai for levering av vaktlister. Er det realistisk at Styrkeprøven AS klarer å overholde denne, jfr at frist ble strukket helt til rittdagen i fjor? Og her bestrides det om alle vaktpostene var riktig besatt med nok folk med godkjent kurs.

Basert på overstående er jeg usikker på om det blir gjennomført TO i år, og hvis flere kjenner på samme vil jo de påvirke rittpåmeldingen som igjen gir lavere sansynlighet for gjennomføring. Er det noen flere som deler mine bekymringer her, har norges lengste ritt med lange tradisjoner en fremtid?

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kolli skrev (1 time siden):

Som påmeldt deltager til årets TO blir jeg frustrert over uenighet og skitkasting som pågår, uten at jeg klarer å engasjere meg nok til å finne ut hvem som er værst og hvem som har mest rett i sine påstander.


Men spørsmålet jeg stiller meg er om det blir gjennomført TO i år. Og her synes jeg Styrkeprøven AS spiller korta dårlig, da de også er avhenging av både goodwill og annerkjennelse; både for å få nok deltagere og tilstrekkelig støtteapparat som stiller opp på rittdagene. 

  • pt er det kun ca 850 deltagere, herav 450 på hovedistansen TO. Er dette som tidligere at syklistere generelt melder seg på altfor sent, slik at dette gir usikkerhet om arrangementet helt opp mot rittstart? Styrkeprøven AS har hatt negativt resultat siste 2 (3?) årene, og har de øknomi til å gå inn i et bevisst underskudd hvis det er for lite deltagere for gjennomførin

 

  • Statens Vegvesen satte en absolutt frist 31.mai for levering av vaktlister. Er det realistisk at Styrkeprøven AS klarer å overholde denne, jfr at frist ble strukket helt til rittdagen i fjor? Og her bestrides det om alle vaktpostene var riktig besatt med nok folk med godkjent kurs.

Basert på overstående er jeg usikker på om det blir gjennomført TO i år, og hvis flere kjenner på samme vil jo de påvirke rittpåmeldingen som igjen gir lavere sansynlighet for gjennomføring. Er det noen flere som deler mine bekymringer her, har norges lengste ritt med lange tradisjoner en fremtid?

 

Har skjønt at det er flere som er redd for det samme som deg. Litt trist, men samtidig er det forståelig. Vet også at flere og flere klubber har opplegg til Vettern.

Ole Christian Fagerli

Scott ambassadør.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gitt at det blir gjennomført - hva skal man som syklist egentlig gjøre i år? Jeg har jo lyst til å sykle årets ritt. Vi er en vennegjeng som normalt sykler L-O og skulle gå for ny rekord i år.

Skal man heller delta på Vätternrundan? Har hørt at det skal være et bra arrangment.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hva er status pr i dag?

 

Har det ikke nettopp vært ekstraordinær generalforsamling i Styrkeprøven AS? Noen som vet hva som ble resultatet og om dette påvirker årets gjennomføring av TO på noen måte? 

Endret av Robba
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Overivrig mosjonist skrev (2 timer siden):

Ser at også nordmarka rundt der på terminlista nå. Betyr det at lisensen gjelder som forsikring? 

Er den på NCF sin terminliste skal lisensen gjelde ja. 

Ole Christian Fagerli

Scott ambassadør.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja - kort fortalt så gikk de "motvillig" med på å innlemme rittene til "Norsk Sykkelrittforening" inn i NCF sin terminliste, med tilhørende avtaler om teknisk arrangørklubb for å sikre forsikringsdekning, umiddelbart etterfulgt av en lang sutrepost fra styret i Rye på deres Facebook-side.

BOC/Rye/Follo/Hero stemte imidlertid ned forslaget om å etterkomme Sogn CK sitt krav om å få utbetalt den drøye millionen med startkontingenter for JR som Styrkeprøven AS tviholder på selv om de ikke skal arrangere rittet, så for min del er det fortsatt helt uaktuelt å delta i noen form for arrangementer i regi av disse fire klubbene.

  • Like 1
  • Sad 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gruskverner skrev (9 timer siden):

 

BOC/Rye/Follo/Hero stemte imidlertid ned forslaget om å etterkomme Sogn CK sitt krav om å få utbetalt den drøye millionen med startkontingenter for JR som Styrkeprøven AS tviholder på selv om de ikke skal arrangere rittet, så for min del er det fortsatt helt uaktuelt å delta i noen form for arrangementer i regi av disse fire klubbene.

Hva er argumentene for at de skal beholde pengene uten å arrangere? Mener de at de skal tilbakebetales til rytterne som har meldt seg på, og så må de melde seg på på nytt til Sogn CK?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Maggan skrev (17 minutter siden):

Hva er argumentene for at de skal beholde pengene uten å arrangere?

Det bunner vel ut i at Styrkeprøven vel bestrider Sogn CK sitt krav om å "ta tilbake" arrangementet antar jeg, og at de mener de fortsatt er rettmessig arrangør? Da mener de vel at pengene også bør bli værende hos dem til det formål.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...