Gå til innhold

deepArne

Medlem
  • Innlegg

    11
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

deepArne sine prestasjoner

Nysgjerrig

Nysgjerrig (2/14)

  • Ett År Gjennomført
  • Dedikert
  • Bidragsyter
  • Trådstarter
  • En Måned Gjennomført

Nylige merker

1

Nettsamfunnsomdømme

  1. Jeg vil forresten korrigere meg selv litt her. Det som måles er hvor mye lys som reflekteres i den optiske sensoren. Ut fra det beregnes hvor ofte blodårene trekker seg sammen, aka puls. Såvidt jeg har skjønt er det mye som går inn i det estimatet, inkl temperatur og bevegelse av håndleddet.
  2. Okay. jeg vet litt om hvordan det beregnes. Jeg vet for eksempel at det beregnes basert på ting som kan måles. Det som måles er hvor ofte blodårene under huden utvider- og trekker seg sammen. Etter det beregnes hjerterytme og deretter HRV. Ulike aktører har nok ulike algoritmer, men akkurat det vet jeg som sagt ikke så mye om.
  3. Jeg vet ikke hvordan Garmin og andre aktører beregner HRV-tallet, og jeg tar det meste av målingene fra min Garmin Fenix 6 med knusende ro. Den predikerte f.eks. at min 10km-tid var 42 minutter dagen etter jeg løp på 37... Men jeg må si at det er veldig bra samsvar mellom HRV og hvordan jeg føler meg. Har jeg høy HRV føler jeg meg alltid superbra, har jeg veldig lav HRV følger jeg meg alltid sliten, men når den er litt midt i mellom kan det være begge deler. Da jeg fikk covid i november tok det 7 uker før jeg følte at jeg hadde blitt helt frisk, og i denne perioden var HRV kronisk lav. Uten HRV på klokka hadde jeg nok i større grad følt meg som en hypokonder, men nå hadde jeg i det minste et slags objektivt mål.
  4. I dag gjorde jeg joggevogna klar for vår, og da viste det seg at ryggen er nedfellbar (ligger nesten horistontalt)🙃 Regntrekket beskytter også godt mot kald vind, så da trenger vi ikke å tenke på ny vogn eller pulk før neste vinter evt sykkelvogn neste sommer. Tror likevel ikke den fungerer så bra når det er masse snø, da det er 28 mm dekk, men kan virke som det går mot vår her i Oslo.
  5. Jeg er på jakt etter samme vogn, dvs vogn som ungen kan sove komfortabelt i. Ikke så lett å finne ut hvor nedfellbar nedfellbare rygger er... Hengekøye tror jeg vi har vokst ut av. Og så lurer jeg også litt på om de brede skiene på Nordic Cab er mye bedre enn tradisjonelle ski til sykkelvogn. Kjøreegenskaper som sykkelhenger er derimot ikke så viktig for meg.
  6. Se der ja, slik går det når man aldri er innom andre underforum enn Snikksnakk.
  7. Jeg ble far for første gang i fjor vår og er nå i pappaperm. Selv om jeg er litt over gjennomsnittet interessert i ski, uttalte jeg bråkjekt at jeg ikke skulle gå med pulk; det ødelegger jo hele skiopplevelsen! Nå ser det ut som jeg må bite i meg de ordene, og lurer på om noen har erfaring med de ulike modellen? I fjor kjøpte jeg meg ei joggevogn (Cybex Avi), og tenkte at det skulle være nok, men nå når det er vinter innser jeg at ungen heller burde sitte inne i en kupe og at setet burde kunne legges ned. Da er det multisportvogn som gjelder, og tenker at jeg tar med skisett og sykkelfeste i samme slengen. Det jeg lurer på da er hvilke modeller som kan ta ned setet, og hvor gode de ulike skiløsningene er. Har sett litt på Nordic cab, som oppfyller kravene, men synes den er litt stor (brei) for å kunne parkere i fellesarealet i oppgangen. Sykkelfeste er nice, men er ikke så viktig at kjøreegenskapene er premium, da vi ikke trenger sykkel for daglig transport.
  8. Jeg har samme problem. Blir kald på beina nesten uansett temperatur og intensitet. Myke tur/treningsstøvler er varme, men jeg synes de er litt kjedelige å gå i. Men så prøvde jeg Alpina CSK i 2019 og de var mye bedre. Selv om de muligens er kategorisert som treningsstøvler er de stive nok for meg. Klarte å slite de ut iløpet av to sesonger, og kjøpte da Alpina Comp Skate som er videreføring av modell og dessuten virker mer slitesterk. Med disse støvlene kan jeg gå uten skoovertrekk om det er varmere enn minus 5, tynt skotrekk mellom minus 5 og minus 10, men er det kaldere må jeg ha termoskotrekk. Har klassiskversjonen også som jeg er fornøyd med.
  9. Er uendelig mange sko å velge i, så ikke så enkelt. Jeg har hatt Saucony Triumph, Brooks Ghost, Nike Zoom Fly x 2 og Nike Zoom Invincible de siste årene. Likte best Nike Zoom Fly, også kjent som fattigmanns-Vaporfly, og vurderer å kjøpe nye nå til tredemølle. Den var dessuten ganske holdbar (varte i 2000 km). Invincible var mykest, men var svært lite holdbar (500 km). Ghost var hardest, men også best på dårlig underlag. Har også brukt konkurranseskoene Adidas Adios, Nike Vaporfly og Asics Metaracer, men bruker ikke de til trening pga mindre demping og dårlig holdbarhet. Skal sies at alle skoene kommer med ny versjon hvert år, så ikke engang enkelt å sammenligne ulike modeller mot hverandre.
  10. Makspulsen er beregnet til 7-8 slag under det jeg ofte er oppe i, og løpsprognosen beregner 5km-tida to minutter treigere enn hva jeg klarte for tre uker siden og 10km fem minutter treigere enn jeg løp i går. Tar hele algoritmen med en stor klype salt.
  11. Denne tabellen viser vel det motsatte. Oksygenforbruket ved en gitt intensitet går opp når maksimalt oksygenopptak går opp. 22.03.2010: Maksimalt oksygenopptak 5.575 l/min, oksygenopptak ved 275 watt: 3.608. 27.08.2012: Maksimalt oksygenopptak 7.397 l/min, oksygenopptak ved 275 watt: 3.916. 30.05.2015: Maksimalt oksygenopptak 6.205 l/min, oksygenopptak ved 275 watt: 3.761. Dette kan forklares av at kroppen vil spare (bli effektiv) når den har lite å gå på, og kan sløse mer når den har mye tilgjengelig.
×
×
  • Opprett ny...