Gå til innhold

Anders H

Medlem
  • Innlegg

    6
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Anders H sine prestasjoner

Nysgjerrig

Nysgjerrig (2/14)

  • Første Uke Gjennomført
  • Dedikert
  • Konstruktiv
  • Første Innlegg

Nylige merker

32

Nettsamfunnsomdømme

  1. Det stemmer, Polkadot! Dette er et mye kraftigere beist enn de stisyklene jeg har hatt før og noe helt annet enn de sponsede xc-syklene jeg har hatt! Grunnen er enkel, av de syklene jeg har kjøpt selv fra større merker har kvaliteten ofte skuffet meg. På Cuben knakk en del på bakrammen som holder girøret på plass, det tok måneder før jeg fikk tak i nytt kjedestag. Jeg hadde en stisykkel fra Canyon, der løsnet hylsen til kranklageret fra rammen bare dager før jeg skulle til alpene for å kjøre et ritt. Dette kombinert med noen håpløst lite holdbare bushings i rammen var dette en krevende sykkel å eie. Da jeg så overskriften "Ready for the Apocalypse" ble jeg interessert.😅 Dette er første gang jeg har hatt samme stisykkel i over 4 år og jeg imponert over at det bare er rytteren, ikke rammen, som er sliten av mye bruk! Faktisk vurderer jeg ikke ny sykkel de kommende årene! Jeg tror Raaw Madonnaen holder mange år til! Jeg liker ting som holder, for å holde tråden på rett spor med å vise sykler og ikke feil, her er vinterjobbsykkelen min. En Diamant Silvercape fra 2008!
  2. Bremsene ble kjøpt på Finn, gaffelen ble også kjøpt på Finn av en svært uheldig eier som bommet med 6-7cm på kappingen av styrerøret (fant nytt styrerør og kompetanse til å bytte på Finn-Finn er bra!) så de fineste komponentene på denne gikk fra å være på en ønskeliste til å relativt fornuftige kjøp! En del av meg skulle gjerne slanket denne sykkelen en kilo eller to så den blir rå sykkel for Ultrabirken, men det blir med tanken! Altfor fornuftig for lommebok med solide komponenter og det er fint for hverdagen med komponenter som sjeldent trenger vedlikehold. Gøy å kjøre Ultrabirken på denne sykkelen og dagen etter kjøre Roller Coaster i Hafjell. Allsidig sykkel! Og den er imponerende tråkkeffektiv og sittestillingen er god, de ekstra kiloene gir bare litt ekstra trening.
  3. Høydemeterne mine er endel, men langt fra ekstremt! Jeg husker denne fra pandemien om hvordan en relativt vanlig stisyklist syklet over 1 million feet på én sesong. Det er imponerende og noe hverdagen min ikke tillater. https://m.pinkbike.com/news/interview-margaux-elliott-on-climbing-1-million-feet-in-2020.html Fordelen min og grunnen til at jeg har endel høydemeter er at jeg synes sykkel er ekstremt gøy, jeg er relativt sprek, kan stå opp tidlig for å sykle og bor nærme bakker. Bruker jeg 25 minutter ekstra til jobb (50 min totalt) sykler jeg opp til Frognerseteren og over Vettakollen og ned stier til Gaustad. Det blir høydemeter av slikt! I sommer stod jeg tidlig opp da vi var på ferie, syklet en tur og dro innom bakern og var tilbake rett over 8. En typisk morgentur på ferie så sånn ut: https://strava.app.link/xwiQsl1uDNb Bra trøkk fra start både opp og ned! Jeg har en datter og sånn sett er det sjeldent jeg sykler mer enn halvannen time. Inntil nylig var Madonnaen den eneste terrengsykkelen jeg hadde, det blir man tydeligvis sprek av! Jeg har en vintersykkel fra 2008 og en vinterhardtail som tåler litt salt, men Madonnaen er den som brukes hele våren, sommeren, høsten og på fint vinterføre. Hadde bakhjulshavari i sommer, lånte meg en racer, på første tur trøkket jeg til og fikk topp 10-tid på Strava opp en bakke der ca 22 500 har registrert tid. Det betyr at jeg har litt trøkk og rekker endel høydemeter selv med Madonnaen på en time i Frognerseteren. Det blir mer høydemeter på en time med egen motor enn med T-banen opp😅. https://strava.app.link/6llHgZmvDNb
  4. Det stemmer, Supermann! Har to bakhjul til Madonnaen, et er satt opp med solide dekk og det andre med raske dekk. Racing Ralph kom godt med på Ultrabirken, men er litt for rundbanefokusert til å kle sykkelen. Har kjørt mye Wicked Will bak på tørre stier rundt Annecy og likt det! Bakdekk og rullemotstand har mye å si for hvor rask en sykkel er! Den bakdemperen uten piggyback kler VIRKELKG ikke en sykkel som Madonnaen! Det er en svært enkel og billig bakdemper kjøpt på Finn for å kunne bruke sykkelen når den skikkelige demperen har blitt servet. Sykkelen har stort sett blitt kjørt som dette, med coil. Her fra bike packing på Øyerfjellet med en kamerat! Allsidig sykkel! Men Öhlins-coilen din skulle jeg gjerne hatt, Supermann! Har bare hørt bra ting om den!
  5. Nydelig Madonna, Supermann! Har en 2020 Raaw Madonna V2 selv som jeg er superfornøyd med! Selv med rundt 150 000-200 000 selvtråkkede høydemeter per år år og litt bike park er det minimalt vedlikehold. Den har vært med på Ultrabirken (til og med topp 10) og er langt mer kapabel enn meg nedover! Bremser er oppgradert til Trickstuff etter å ha kjørt inn i et tre i Alpene sommeren 2023. Bremsing med to fingre på slitne SRAM Code bremser var ikke nok til å stanse sykkelen før et tre på en en svært bratt sti.
  6. Float X er helt super! Har den på en Raaw Madonna nå, byttet fra DHX2 i fjor. Grunnen til at jeg byttet var i all hovedsak at DHX2en trengte service oftere enn jeg likte. Jeg sendte DHX2en til VPG 1 gang per år, men hver sommer begynte den å surkle og å bli farlig rask i starten (luft i oljen?). Jeg har erfaring med X2 fra en 2018 Canyon Torque men det var et krevende eierskap. Flere reklamasjonssaker. Slik jeg opplever Float X oppsummeres godt av Jeff Kendal Weed her: Float X er fin og poppy og relativ plush, men savner selvsagt litt smørfølelse fra DHX2. Float X-en har holdt relativt greit igjennom sesongen, men sist helg i Hafjell begynte den farlig raske returen i starten av vandringen å melde seg. Hvis jeg skulle byttet demper er Vivid Ultimate en kandidat! Visstnok coil-følelse i starten, ganske så lineær (uten volume spacers) og mulighet for å justere «hydraulisk bottom out». Samtidig sies det at Rock Shox har jobbet hardt for å ha dobbelt så lang serviceintervall som de øvrige bakdemperne fra RS og hvis det viser seg å være sant frister det veldig!
×
×
  • Opprett ny...