Gå til innhold

E-MTBman

Medlem
  • Innlegg

    4
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

E-MTBman sine prestasjoner

Debutant

Debutant (1/14)

  • Trådstarter
  • Dedikert
  • En Måned Gjennomført
  • Første Uke Gjennomført
  • Første Innlegg

Nylige merker

3

Nettsamfunnsomdømme

  1. Hei. Jeg skal kjøpe lykt til terreng sykkel. Jeg har sett på Magicshine Monteer 12000 frontlys i kombinasjon med Magicshine Monteer 6500S ZEUS. Altså en sykkel lykt og en hode lykt av samme merket. Er det mulig begge disse lyktene koplet til samme remote knapp som du har på styret, slik du kan justere lys nivå og slå av lyktene med kun en knapp? Jeg vet det går med noen andre merker lykter, noen som har erfaringer med akkurat dette merket?
  2. Takk for gode innspill. Det er akkurat det du skriver her jeg lurer på, hvis noen andre har bygget stiene uten tillatelse fra grunneier eller kommune. Har jeg lov sykle der da? Vil forsikring dekke person skade på en slik sti da det egentlig ikke er gitt tillatelse sykle der? Jeg har kansje svart litt på eget spørsmål med utdragene jeg limte inn nedefor i denne posten. Så om jeg har EL sykkel eller vanlig sykkel har ingen lov sykle på disse stiene i mitt området uavhengig av forbud mot EL på sti. Jeg kan tenke meg det er veldig mange sånne løyper rundt om der folk har syklet opp og laget egne stier uten noen form for godkjenning. De to første leddene i friluftsloven § 35 lyder slik: Kommunen kan varde og merke opp ruter og turstier i utmark, og den kan på bestemte steder bygge klopper eller bruer og sette i verk andre tiltak for å lette ferdselen langs ruter og turstier i utmark. Kommunen kan gi organisasjoner som har til formål å fremme reise- og friluftsliv, rett til å varde og merke opp ruter og turstier i utmark. For å oppsummere: Ingen har anledning til å etablere stier i utmark uten grunneiers godkjennelse. Men dersom grunneier nekter etablering av en slik sti, har kommunen mulighet til å formelt vedtak om at stien likevel skal etableres etter friluftsloven § 35.
  3. Hei igjenn. Jeg bare lurte litt på spørsmålet mitt pga jeg hadde tenkt oppgradere deler på min EL sykkel men tror kansje jeg utsetter det til etter lovforslaget, jeg orker ikke holde på med noe *ulovlig*. Men kansje jeg gjør det allerede uansett? Jeg så på noen videoer fra Oslomarka og for meg ser det ut som en del av disse stiene også er syklet opp og laget av entusiaster noe jeg setter veldig stor pris på i mine lokale løyper og. Men har kommunen gitt tillatelse bygge disse hoppa og svingene i Oslo området? Det vet jeg kommunen ikke har gjort der jeg bor og sykler,pga jeg har spurt di som har laget løypene, di har med seg sag og spader og ordner og fikser på egenhånd. *ulovlig* Så hvis jeg kommer der på EL sykkel etter event forbud, tar av den *lovlige* grus stien og peiser ned løypene, som disse flotte ungdommene har laget, så gjør ikke jeg noe mer ulovlig en han på vanlig sykkel? Pga det er ikke godkjent sykle der i utgangspunktet? Kun utmark i Høyfjellet du kan sykle helt fritt, dvs over skog grensen slik jeg har forstått det. Bare litt sånn, food for thought. Tenker primært på forsikring hvis uhellet er ute og du i værste fall skader en turgåer. Du kan ende opp i million gjeld, uavhengig om det er EL sykkel eller vanlig. Håper noen har noen innspill til dette. Takk.
  4. Hei. Jeg kjøpte meg en EMTB har begynt med terrengsykling og fikk akkurat vite om dette nye forslaget. Men der jeg sykler i en skog har folk laget og syklet opp egne stier, uten noen form for godkjenning av grunneier eller kommune. Så jeg tenkte bare på hva betydning vil egentlig dette forslaget få for min del, altså det er jo ulovlig sykle der uansett? betyr ingenting om du har EL sykkel eller vanlig? Tenker primært på forsikring hvis uhellet skulle komme. Jeg går utifra at det skal være lovlig sykle med EL sykkel på maskin bygd grus stier? at forslaget egentlig primært går ut på og forby EL sykler i utmark over skogsgrensen, der du ikke trenger forholde deg til godkjent bygde stier?
×
×
  • Opprett ny...