Gå til innhold

Neistein

Medlem
  • Innlegg

    16
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Neistein sine prestasjoner

Aspirant

Aspirant (3/14)

  • Ett År Gjennomført
  • Konstruktiv
  • Bidragsyter
  • Dedikert
  • En Måned Gjennomført

Nylige merker

15

Nettsamfunnsomdømme

  1. Jeg har også dette settet. Kvaliteten virker god og det dekker mitt behov til det du nevner. Bruker i tillegg gamle lagere som pressplater når lagre sitter litt dypt inne som de ofte gjør i f.eks. Nav
  2. Har opplevd noe tilsvarende. Smerter øverst i ryggen ved toppen av skulderbladet. Snakket med en semipro landeveissykling som mente dette var tegn på for utstrakt sitteposisjon. Mao for lang sykkel eller stem. Opplever det aldri på stisykkelen hvor man sitter mer oppreis.
  3. Hvorfor er det ugunstig å lade i nærheten til teknisk rom. Teknisk rom har krav til egen branncelle. Vanlig teknis rom er typisk varmesentral, sprinklersentral eller ventilasjonsrom. Lading i nærheten av luftinntak kan jeg forstå at man er skeptisk til. Ellers ser det ut som man vanskeligere kan lade et tryggere sted en det som vises på bilde og med de forutsetningene som ligger til grunn.
  4. 191 høy og 780 på endurosykkel,og 760 på 130/120 mm stisykkel. Syntes det funker bra og hjernen er innstilt på denne bredden i smale passasjer. siden 2010 har det skjedd mye på flere fronter på stisykler. Slakkere vinkler, lenger rammer, kortere stem og bredere styrer. Styrebredden har vokst fra 685 som var normen i 2010 til styggbrede Easton Haven på 711 til ekstreme Syntace på 740, og nå ligger de fleste mellom 760-800. Jeg har relativt tett kontakt med Norges raskeste? Endurosyklist som har 2 hele EWS sesonger bak seg og han har landet på 770 som det optimale, men går ned til 750 hvis det er trange passasjer. Ikke for at dette betyr noe for folk flest. Han er 186 høy.
  5. det er mye tråkking i enduro og man merker mest rullemotstand på bakhjulet. Sett på Assegai Max grip foran og dhr 2 bak i Max terra. Da får han tryggheten i front også på vått og ganske tråkkeffektivt bakdekk. Forstår det som han er relativt ung og da holder det med exo+ casing. Komboen funker også til vanlig stisykling.
  6. På lett stisykkel har jeg Maxxis Forekaster 2.4 Max terra (ny type) både foran og bak. Syntes det funker veldig bra til litt røff stisykling. Har også hatt recon race og aspen bak på samme sykkel, men spesielt i bratte nedkjøringer syntes jeg aspen gir veldig liten bremseeffekt. Og så funker det bedre med de nye forekasterne når det er vått, så en bedre allrounder for stisykling i Oslomarka. På samme sykkel setter jeg på DHF foran og dessector bak i Max terra når marka blir skikkelig våt og kald fra oktober og ut sesongen. på grov stisykkel har jeg Assagai foran og i hovedsak dhr 2 bak. Hovedsaklig med maxgrip foran og maxterra bak. Akkurat nå har jeg dissector i maxgrip bak på denne. På lett stisykkel har jeg exo casing og på grov exo + eller DD casing. dissector i maxgrip triller faktisk ok men slites veldig fort som bakdekk.
  7. Jeg har en 1040 og der kommer det opp en graf hvor man kan følge med på stigningen mellom hele tall. Gjerne tar det noen økter hvor grafen stiger jevnt før garmin oppgir ny vo2 max
  8. Brukbar og anvendelig beskyttelse er noe som har kommet mer og mer de siste 10-15 årene. Mange av de som kun bruker vanlig hjelm og hansker begynte å sykle sti lenge før dette. For 20-30 år siden var det noen som prøvde seg med skateboardknebeskyttere på sti og hockeyutstyr nedover, men i hvertfall på sti funket det ikke veldig bra. etter min mening er det mer digg, gir mer frihetsfølelse å sykle uten knebeskyttere en med klamme knebeskyttere. Når det er sakt sykler jeg klart mer med knebeskyttere nå en før. Egentlig virket det som det ble en mote blandet stisyklister med knebeskyttere når 661 kom på banen. sykler jeg vanlig stitur blir det hjelm, hansker og 60% knebeskyttere sykler jeg ned f.eks vettakollområdet og skal gasse litt slenger jeg på en sånn myk ryggskinne man putter bak i bibben sykler jeg heisbasert blir det full DH hjelm, kraftige knebeskyttere og rygg/brystplate opplegg.
  9. Filter på Finn funker særdeles dårlig. I hvertfall på torget. Når jeg søker på det sykkelferie jeg er interessert i kommer det opp en hel Haug andre merker. Virker som folk tagger vilt og gjerne med et kjent populært sykkelmerke for å få flere treff. Utrolig irriterende.
  10. Jeg trodde ikke Garmin kunne anta Vo2 Max på sykkel uten både puls og watt måling. Mulig jeg ikke har skjønt hvordan man setter opp vo2 Max måling med bare puls som beregningparrameter. på min garmin 1040 ligger i hvertfall vo2 Max uendret når jeg bare har måling av puls. Ellers merker jeg stor forskjell når jeg går fra ute til rullesykling. Første 2 mnd på rulla synker vo2 Max jevnt fram til det tar seg noe opp igjen. Når jeg begynner å sykle ute stiger vo2 Max relativt raskt igjen. Dette er jo ikke veldig rart. På rulla sitter wattmåleren i rulla, mens ute har jeg wattmåler i kranken. Friksjon i kjede og internt i rulle som reim osv gir relativt mye lavere ytet watt. om vo2 Max tallet er eksakt eller ikke spiller ingen rolle for meg da jeg i hovedsak bruker dette for å følge med på hvor god form jeg er. Og jeg merker godt på kroppen at jeg er bedre form når tallet er høyt. Selvfølgelig sammenliknet ved samme aktivitet. Ute inne sykling kan f.eks ikke sammenliknes.
  11. Noen sykler må man ha. Min viktigste sykkel er en Tallboy. Skulle jeg hatt kun en sykkel hadde denne vært det soleklare valget. Tallboy har fulgt meg fra den kom på markede i 2010, og siden har jeg hatt alle versjonene fram til versjon 5. V5 har jeg bygd relativt grov med 140 mm Fox 36. Hovedsaklig fordi jeg begynner å bli eldre og trenger mer trygghet, men også fordi jeg ikke sykler xc ritt mer hvor V1 med 100/100 vandring var nok. I tillegg har jeg em Megatower, Stigmate, Canyon endurace og en Shurly ICT. Legger man godviljen til kan Tallboyen erstatte alle disse untagen ICT en.
  12. Personlig syntes jeg dekk gjør mye mer forskjell en 20 mm vandring når det gjelder dorsk eller kvikk sykkel.
  13. Jeg merker nå som snart 61 at det helt klart går tyngre og at dagsformen varierer mye mer en for 5-6 år siden. Klarer ikke like mange timer med aktivitet og de lange stiturene blir det færre av. Tidligere tålte jeg lange stiturer med vekselvis veldig høy puls, men nå kommer jeg meg rett og slett ikke etter et par perioder med høy puls og resten av turen blir et slit. Holde trøkket oppe i lange stiklatringer alla hele E6 opp (ca 17-19 min drag) går også merkbart tyngre. Kortere stiturer med høy intensitet på rundt 1-1,5 timer går fortsatt greit. Føler vel egentlig at teknikke holder seg bedre en o2 opptaket. Nedovergassing er også fortsatt helt greit og jeg blir mer og mer glad i nedoversti, mens tidligere likte jeg bedre lange stiturer hvor kroppen bare gikk av seg selv og ting bare funket. Mao jeg begynner å lukte litt på el sykkel for å kunne fortsette med det jeg liker best. Når det gjelder grusturer og racer er det en helt annen historie. Det går fortsatt lett og greit og jeg kan fortsatt sette noen pr på Strava. Hode vil helt klart mer en kroppen nå. Sitter i sofaen og tenker konstant på den neste stituren, men må innse at noen ganger er det et slit å sykle sti og det ble ikke helt som forventet.
  14. Anton sykkeldelisk i Bogstadveien har utstyr og tar full service på Fox. Sikkert andre merker også. Kvaliteten på arbeide vet jeg lite om, men mekanikeren er vist en veldig god hjulbygger. Ikke direkte sammenlignbart, men sier noe om generell kompetanse til ham.
  15. En sesong med litt rask stisykling i Nordmarka og carbonfelgene er dekket med slike merker rundt hele felgen. Kan være enig at første bilde viser en relativt god skrubb, ellers ser felgene relativt strøkne ut til stihjul å være hvis det som vises på bilde er det værste man ser.
×
×
  • Opprett ny...