Gå til innhold

Erik4

Medlem
  • Innlegg

    14
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Erik4 sine prestasjoner

Aspirant

Aspirant (3/14)

  • Bidragsyter
  • En Måned Gjennomført
  • Konstruktiv
  • Dedikert
  • Første Uke Gjennomført

Nylige merker

0

Nettsamfunnsomdømme

  1. I følge chat-gpt er det best å bruke bakgir beregnet på landevei og heller gå for: https://bikable.no/reservedeler/bakgir/landeveis-bakgir/sram-force-bakgir-10-speed-medium-arm-wifli Sammen med denne: https://bikable.no/reservedeler/kassett/10-girs-kassetter/sram-pg-1070-kassett-10-speed Det blir kanskje ikke den rimligste løsningen, men rundt 2400,- for lettere tråkk i bakkene. Ser det ut som en ok løsning? Noe annet jeg trenger da? Bortsett i fra kjedeverktøy og verktøy for å løsne kassetten.
  2. Men om jeg først bytter bakgir, må jeg velge 10-delt? eller kan jeg velge 11 eller 12 delt? Eller drar det med seg andre ting som også må byttes da?
  3. Jeg er fersk i dette og var faktisk ikke klar over at det var forskjellige typer (short/long) bakgir, men det gir mening. Og er kjempeglad for alle ideer 🙂 Likte denne ideen.
  4. Ok, så du klarer å se på bildet at dette er short cage bakgir? SRAM GX 2.1 long cage bakgir, det kan jeg bare kjøpe uten å også bytte andre deler?
  5. Jeg kjøpte meg en brukt landeveissykkel av en venn, som er en selvbygget sykkel, med SRAM Red mekaniske gir. 10 delt bak og 2 delt foran. Det er en 11/28 kassett bak på den. Problemet er bare at det er for tungt i de bratteste oppoverbakkene. Jeg har drevet en del med bakkeintervaller i noen litt seige bakker tidligere med en annen sykkel, men med nåværende gir blir det rett og slett for tungt. På det værste må jeg velge mellom å gå av sykkelen eller stå å sykle mens jeg er nær maks-puls. Så, er det noen muligheter for å gjøre girene litt lettere på en rimlig måte? Kan jeg bytte til feks en 11/32 kassett? https://bikeshop.no/shimano/icshg50010132/shimano-tiagra-hg500-kassett-10-delt-11-32t Eller noen andre lure triks?
  6. Takk for masse gode tips! Og så har jeg noen andre nybegynner-spørsmål også: Hvor lang bør turen være før det er verdt å ha med seg noe næring annet enn rent vann? Hva putter dere i drikkeflaska når det skal være noe annet enn bare vann? Saft? Eller sånn elektrolyttdrikker? Hvilke bør jeg kjøpe? Hva har dere med dere av næring på langtur? Er det noe annet dere fyller baklommene med? Hvor putter dere verktøy/lappesaker? Sykkelveske? Hva er en god plassering for en sykkelveske? Sykler dere i regnvær?
  7. Hei, Som nybegynner, er det noe jeg burde vite før jeg hiver meg ut blant biler og trafikk på landeveien? Uskrevne regler? Hvordan skal jeg plassere meg i veibanen? Vanlige problemstillinger? Noe jeg burde vite? Tips og triks? Om jeg kan dra nytte av kunnskapen til dere med mye erfaring og spare meg for prøving og feiling er det knall!
  8. Hei! Jeg er helt fersk i gamet, har akkurat fått tak på min første landeveissykkel. Og nå melder spørsmålene seg på rekke og rad. Men første spørsmål, sykkelcomputer eller bare bruke min Iphone? Sånn umiddelbart (for meg) virker det helt meningsløst å ha en sykkelcomputer, og ikke bare en iphone utstyrt med de riktige appene og tilbehøret? Jeg har jo allerede en garmin pulsklokke med gps og pulsbelte. Jeg kan vel bare komplementere med en Garmin kadens og hastighetssensor? Og en quad lock for å feste mobilen. Hva mer kan jeg ønske meg? Og hvilken app er best for å finne gode sykkelruter med lite trafikk og uten grus? Ja, og enda en ting, hvor putter dere mobilen når dere sykler hvis dere ikke har en egen sykkelholder? Det er ikke mye til lommer med glidlås i den sykkelbuksa eller sykkeltrøya.. 😕
  9. Aha! Bra spotta 😅 Men hva trenger man av gir? Trenger jeg skivebrems?
  10. Takk for tips, men jeg føler meg ikke særlig klokere nå, enn når jeg begynte denne tråden. Det er for meg ganske uforståelig hva som er viktig og mindre viktig på en slik sykkel. De "husmerkene" gir meg en litt dårlig følelse av en eller annen grunn. Det som har sett best ut for mine utrente øyne så langt er denne: https://www.antonsport.no/cannondale-64-caad-optimo-2-p17164/10-bpl-48-v106373#detaljer Om jeg ikke tar helt feil er det 1x10 gir her. Om det er ok eller ikke vet jeg ikke? Skivebremser er det. Geometrien? Hva ser jeg etter her? Jeg er en forholdsvis ok trent 40 åring. 180cm. Men er langt i fra myk. Er hjulene ok? Er det noe som ikke er ok? Jeg skjønner jo at det finnes bedre deler av alt. Men det er ikke poenget. Er det en grei nok sykkel for en nybegynner som henger seg på noen treninger?
  11. Ikke lett det her.. Er det noen butikker i Oslo, Ski, Drøbak området som kan gi god kjøpshjelp på stedet? Føler det er litt tilfeldig hvor gode råd man får på XXL og de store kjedene.. Har sett på noen andre her også, noen som har noen anbefalinger om disse Gavio typene? Gavia Terra Comp Grusracer Str. M - Bikeshop.no Gavia Terra Alu GRX400 Grusracer Str. L - Bikeshop.no Gavia Terra Alu GRX600 1x Grusracer Str. L - Bikeshop.no Gavia Treviso Landeveissykkel Shim Tiagra 2x10s, Str. L - Bikeshop.no Eller Kross Esker 1.0 Grussykkel Grå, Str. L - Bikeshop.no Basso Tera Gravel Grussykkel Silver, Str. L - Bikeshop.no Jeg må si jeg likte utseendet på den Gavio Treviso landeveissykkelen..
  12. Ser ut som jeg må til Alta for å få tak på den i str 54...🙁 Hva med denne? https://www.xxl.no/white-gx-lite-24-gravelsykkel-grussykkel-unisex-hvit/p/1228505_1_Style#product-description-section Eller de Gekko syklene hos Anton Sport? Er de noe særlig?
  13. I dag har jeg en gammel terrengsykkel, kjøpt brukt på Finn for 200 kr for 10 år siden. Så det skal ikke så mye til å gjøre meg happy, tror jeg. Kanskje jeg burde kjøpe ny sykkel i butikk siden jeg er helt fersk? Er det noen gode tilbud / innstegsmodeller jeg bør se på? Når jeg leser litt rundt er kanskje gravel riktig type for meg?
  14. Hei! Jeg skal starte med trening på sykkel. Det er til å begynne med snakk om 3-4 økter pr uke som supplement til annen trening. Driver mye med pulssone-trening. Pluss pendling til jobb. Hovedsakelig asfalt. Men hvem vet? Men hva skal man kjøpe? Hva er nødvendig? Jeg har et budsjett på maks 12-14 tusen (alt av utstyr inkludert). Helst halvparten av det om mulig. Jeg trenger en sykkel som føles deilig å trene på. Har ingen ambisjoner om å være med i konkurranser. Men kanskje jeg vil henge meg på noen treninger i sykkelklubben? Noen tips? Hva skal jeg fokusere på? Og kan gravel være noe? Takk for alle tips!
×
×
  • Opprett ny...