Gå til innhold

Enigmus

Medlem
  • Innlegg

    10
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Enigmus sine prestasjoner

Nysgjerrig

Nysgjerrig (2/14)

  • Bidragsyter
  • En Måned Gjennomført
  • Første Uke Gjennomført
  • Dedikert
  • Første Innlegg

Nylige merker

18

Nettsamfunnsomdømme

  1. Nå ble jo selvfølgelig denne tråden helt avglemt, sykkelen er ferdig og har fått kjørt seg litt. Selve monteringen tok vel knappe 5 timer og alt er strammet med korrekt moment og loctite eller grease alt ettersom. Den ble alt jeg ønsket meg (allikevel får den av en eller annen merkelig grunn ikke stå inne i stua..) Leken og lett samtidig som den sluker unna alt jeg har pekt styret mot. Merker faktisk at fleksen i ramma tar mye støt, mye mer effektivt enn hva jeg hadde trodd. Speclist; Shimano SLX gruppesett med XT trigger(quickshift) og XTR girwire/strømpe 1x12 Ergon S/M Enduro sete KS Lev Si jukkepinne m southpaw hendel (brainfart gav feil str på klemma, så har foreløpig brukt 2cm av noen fatpaws for å få den til å sitte) Magura MT7 PRO HC bremser, 200 foran og 180 bak Renthal Apex 30mm stem Newmen Evolution 800 styre kappet til 780mm 40mm rise Ergon grips Spank Spoon reboot flats Grown bashguard DT Swiss E1900 Spline hjul Wicked Will 27,5x2.6 foran og bak, tubeless med Chris King ventiler og Holeshot guffe Schlamm Maori mudguard Hollowtech 2 kranklager Marzocchi Bomber Z2 160 gaffel. Totalvekt 13,1kg totalkost ca 5000.- Joyfactor 10/10 Lakkering av smådeler som bremseadapter, setepinneklemme, bashguard og kalipperdetaljer tas i vinter, hadde ikke tid/lyst til å vente på lakkering og tørketid nå. Blir en slags lillafarge på disse også. Vil ha litt farge på den uten at det blir for mye av det gode. Skal få tatt skikkelige bilder ila dagen, kom på tråden mens jeg sitter på badeland å venter på kidsa.
  2. Shit, du har helt rett LarsB. Men det er fryktelig gøy også da!
  3. Den får tilbake oemstyret, så den forblir intakt
  4. Pokker, dette blir jo ikke budsjettsykkel. Har bestilt: SLX drivverk 1x12 med XT shifter pga triggeren. Marzocchi Bomber Z2 150mm Magura MT7 HC bremser og skiver Kranklager Hollowtech 2 Ergon sete. Så da blir det vel egentlig bare styret som blir med fra gamlesykkelen. Spørs om navnet på tråden må endres til "Hjelp, jeg bygger sykkel av et sykkelstyre"
  5. Bestilte hjulsett DT-Swiss nå, med Shimano Microspline, så da blir det i alle fall 12-delt. Får se om det blir noe herk med posten når de kommer før jeg bestiller mer derfra. Syns SLX ser bra ut, det skal jeg sove på. Det er viktig å handle lokalt, men ikke for enhver pris. Da blir det vel 73mm Hollowtech kranklager også(?)
  6. Vurderer komplett gruppe fra Shimano, men blir det litt kjipt å putte SLX på denne? Føler den trenger XT, men er den ekstra kostnaden verdt det? Er det vanlig å sende en liste med deler på epost til diverse forhandlere for å be om et tilbud?
  7. Hei, bygger sykkel og er ute etter et bakhjul i 27,5 med boost. Fremhjul er også av interesse. Ikke boost foran, Maxle. Skal brukes på en leken hardtail
  8. Takk for svar! Alt jeg vet om BB er "73mm threaded" Vil det si at dette er en match? https://bikeshop.no/sram/006418015000/sram-dub-bsa-68-73mm-kranklager-dub-bsa-gjenger-68-73mm Og da er dette såvidt jeg forstår full klaff med både bakhjul og lager? dette https://bikeshop.no/sram/007918076000/sram-nx-eagle-dub-komplett-gruppe-sort-170-mm-dub-32t-11-50t Noen som har tips til hjulsett forresten? 27,5"
  9. Da skal jeg prøve å få til en byggetråd! Styrelager kommer ferdig påsatt fra Banshee, vil det si at RS Pike'n vil passe rett inn?
  10. Hei! Etter 10 år har jeg endelig bestemt meg for å bytte ut sykkelen jeg egentlig aldri har blitt helt komfortabel med, med noe helt annet. Jeg har knapt rørt en sykkel med moderne geometri, min 10 år gamle Cube Stereo 160 27,5" føles for høy, for kort, for tung, for myk, for grønn osv osv. Jeg vil nå ha noe yngre og lettere med mer moderne former og litt mindre fett bak. Sykkel altså. Jeg har nå helt uten begrep om hva jeg gir meg ut på kjøpt meg en hardtail-ramme som til slutt skal bli en "budsjett" allrounder med 27,5 hjul. Etter mange timer med tenking og måling uten å egentlig bli særlig mye klokere hoppet jeg i det og bestilte en Banshee Enigma i medium. For et smykke! Jeg har aldri bygd en sykkel men jeg er handy, har ok pågangsmot og har min egen furtebu Hvor ille kan det gå liksom? Planen er å bruke cuben som donor så langt det lar seg gjøre, men her stopper det for min del.. hva kan egentlig brukes videre? Hvilket kranklager bør jeg velge, kan bakhjulet bygges om til Boost osv? Spesialverktøy? Styre, stem, bremser og gaffel er greit nok(enda..) Er en byggetråd av interesse? Kom gjerne med tips og innspill! Rammen kommer forhåpentligvis om 2 uker. https://www.bansheebikes.com/enigma#enigmageo
×
×
  • Opprett ny...