Gå til innhold

MortenH

Medlem
  • Innlegg

    22
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    1

MortenH vant dagen sist 5. juli

MortenH hadde mest likt innhold!

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

MortenH sine prestasjoner

Aspirant

Aspirant (3/14)

  • En Måned Gjennomført
  • Bidragsyter
  • Første Uke Gjennomført
  • Dedikert
  • Konstruktiv

Nylige merker

51

Nettsamfunnsomdømme

  1. Har bodd i Menton og syklet i fjellene bak der (Col de la Madone etc) mange ganger, bl.a. en gang i slutten av september, det var helt nydelig, da er det gjerne litt mer "norske" sommertemperaturer og det kan hende man må ha må ha en tynn jakke/lange ermer tidlig på morgenen. Det som er fint med Menton er at du har to klatringer som starter rett fra byen, til hhv Col de Castillon og St. Agnés på rundt 700 moh, som er innfallsporten til fjellene bak, sm, Col de La Madone, Col de Braus, Turini... og fine turer via feks Sospel, L'Escarene, Peille og La Turbie. Jeg synes det er et utrolig flott område å sykle i! Lite trafikk på disse veiene oppi fjellene selv i sommerferien, sist jeg var der var i august i fjor, men da var det hetebølge og 35-38 grader, det ble i varmeste laget... kom meg opp på Col de Braus (1002 moh) med en liten skvett vann igjen i den ene flasken (startet med 2 x 7dl) og da var det bare å snu nesen ned igjen 🙂
  2. Hva baserer du det på? Som nevnt tidligere i tråden, omtrent alle jeg kjenner som sykler sti her i Bergensområdet har konvertert til emtb i løpet av de siste årene, i tillegg er det alle dem som har kommet inn direkte på emtb uten å ha gått veien om manuell sykkel. Er sjelden jeg ser noen på manuell sykkel i skogen lenger. Det gjenspeiles også i hva som tilbys i de lokale sykkelbutikkene - Levo'er og Rail'er går unna på løpende bånd, mens det som finnes som hyllevare av manuelle stisykler er for det meste overliggere til rabattert pris. FB-gruppen "EMTB Norge - elektriske stisykler" har p.t. ca 10.600 medlemmer, som også gir en viss indikasjon om at det ikke er snakk om en liten håndfull mennesker.
  3. Jeg har 780 både på sti-hardtail, sti-fulldemper og emtb. Holder helt ytterst på holkene, så mulig jeg kunne trives med 800 også, men har ikke prøvd bredere enn 785. Kjøtt-fulldemperen kom levert med 760, det føltes litt snaut når jeg var vant med 780, så det ble byttet til 780 nesten med det samme. Er 182 høy.
  4. Silky Bigboy 2000 er en fantastisk sag! Sagblad på 360 mm. Har brukt den mye på stiryddingsdugnad, eller når jeg vet det er stor sjanse for vindfall etter høst- og vinterstormer, f.eks. Men litt stor å ha liggende i sekken "just in case". Det som er fascinerende er at den gir et utrolig rent kutt tross det grove sagbladet. Jeg har vel kappet stammer på bortimot 30 cm med den. For de svært spesielt interesserte, finnes også en Silky Katanaboy 1000 med - ja, 1000 mm sagblad. Mener å ha sett den priset til NOK 18.000 i Norge...
  5. Jeg har syklet denne turen med utgangspunkt Menton en rekke ganger, opprinnelig etter tips og detaljert beskrivelse fra deg på det gamle forumet for kanskje ti år siden 😉 Sist jeg syklet den var i august i fjor, og da oppdaget jeg til min glede at den var forlenget et godt stykke forbi San Lorenzo al Mare, som var endestopp forrige gang jeg syklet der i 2019. Jeg har fulgt strandpromenaden gjennom Ventimiglia, og tatt ut på hovedveien ved bensinstasjonen/McDonalds, over broen, og så brått høyre etter broen og inn på strandpromenaden forbi Vallecrossia/Bordighera, og så ut i veibanen igjen mellom Bordighera og Ospedaletti, som du nevner. Nytt siden sist var også at det var anlagt sykkelvei på strandpromenaden fra havnen i Menton frem til grensen (den nedre grenseovergangen). Rute fra sist: https://www.strava.com/activities/9691434957
  6. Ja, dette ser ut til å være samme tur som jeg postet i innlegget over, bare litt annen start og slutt. Fantastisk fin tur, som nevnt 🙂 Da jeg var der i 2016 bodde vi i hotellet som ligger på toppen av passet. Det er - eller var iallfall - en liten kiosk/café litt før man når toppen, og også en bar nedenfor hotellet, på venstre hånd av veien rett ved toppen. https://www.strava.com/activities/1715258775 SS125
  7. Jeg har vært flere ganger på guidet "bike&hike"-ferie på Sardina med danske Topas. Sardinia er med rette kjent for kysten og krystallklart vann, men det er nydelig i fjellene også. Fra Cala Gonone, følg stigningen opp til SS125 (er en tunnel øverst før du kommer inn på SS125, men tror den er overkommelig, ta med lykt for sikkerhets skyld) og så følger du SS125 sørover over Passo Ghenna Silana. Dette er en nydelig vei med moderat trafikk. Først med utsikt ned i dalen på høyre side, og etterhvert mot havet. Vi startet i Dorgali og syklet til Santa Maria Navaresse, ca 6 mil, og hadde busstransport derfra. Strava: https://www.strava.com/activities/1715258775 Her er en sløyfe vi gjorde i fjellene med utgangspunkt Gavoi, der vi bodde den ene gangen: https://www.strava.com/activities/1717470292 En annen tur i samme området: https://www.strava.com/activities/1720160837 Litt foto fra turene i 2018 og i 2016 - så du kan se spekteret av veier, som du ser varierer det fra fin asfalt til røffere overflater, vi var innom litt grus også. Det står stort sett i bildeteksten hvor de er tatt.
  8. Ser ut som maraton fremdeles er med innunder UCI MTB world cup-paraplyen, men det er bare tre XCM-ritt på kalenderen i år: https://ucimtbworldseries.com/events
  9. I dette tilfellet kan man kanskje tenke seg at lokalpolitikere ikke helt vet hvordan skal håndtere den eksplosive økningen i turisme de opplever, men kan være redd for å støte fra seg turister med for offensiv regulering. Nå bare gjetter jeg da, men man står overfor en potensiell inntektskilde som man kanskje ikke vil behandle altfor restriktiv. I eksemplet jeg nevnte over, var det forsøk fra kommunalt hold om å forby stisykling i noen av byens fineste bynære naturområder med et pennestrøk, av grunner som var helt absurd. Så lokal forvaltning kan være ganske så aggressiv.
  10. Ja, her er man glad i å regulere. Utover de begrensningene jeg nevner over, er det bl.a. forbud mot telting i det meste av de sentrumsnære fjellrområdene, der det er tilsig til drikkevann. (Sauer på sommerbeite er imidlertid helt ok.) Det vil si, det opplyses om dette på kommunens websider, men jeg har ikke klart å finne det nedfelt i forskrift på Lovdata. For få år siden var det nære på at kommunen fikk gjennom en forskrift om generelt forbud mot sykling på sti i et av de bynære kremområdene, igjen, angivelg av hensyn til drikkevannssikkerhet. Det ble fremsatt påstander om at olje fra sykkelkjeder kunne være en forurensningskilde - i samme skogsområde der det går sauer på sommerbeite, og det drives skogdrift med skogsmaskiner og tømmerbiler - heldigvis var det noen i miljøet som var årvåkne og oppdaget hva som var i ferd med å skje, og fikk satt i gang lobbyering mot oppegående lokalpolitikere - forslaget ble ikke realisert. Edit: Kommunene står ikke helt fritt - kommunale forskrifter som gir innskrenkninger i allemannsretten/friluftsloven må stadfestes av statsforvalter, såvidt jeg vet. Om det også kreves for å lokalt forby elsykkel på sti innen dagens regelverk, vet jeg ikke.
  11. Det er det jo allerede, kommunene har jo allerede nå mulighet til å forby elsykkel på sti lokalt. Kommunene har også muligheter til å gjøre lokale innskrenkninger fra allemannsretten/ gjennom forskrift som må stadfestes av statsforvalter. I Bergen har vi hatt en slik forskrift i 20 år, som bl.a. forbyr all sykling på flere turveier i Fløyen-området, og som forbyr sykling i lysløyper når disse er preparert for skikjøring.
  12. Jeg sier på ingen måte at jeg sitter med fasiten. Men diskusjonen viser kanskje at det finnes flere oppfatninger om hva som faller innunder begrepet friluftsliv. Om jeg går på ski i turtempo på smale fjellski i en preparert skiløype, tenker jeg at jeg utøver friluftsliv. Men for noen av dem som suser forbi meg på racingski, så er det kanskje primært en treningsøkt der naturopplevelsen er sekundær. I mitt hode utøver jeg friluftsliv når jeg sykler på sti enten det er på emtb eller manuell sykkel. Forskjellen er at jeg har brukt mindre krefter til å komme meg til toppen av stien. Det er kombinasjonen av naturopplevelse og mestring på sti (og ja, fartsfølelse, men den er den samme nedover, motor eller ikke) som gjør stisykling til en langt mer komplett opplevelse, enn når jeg eksempelvis sykler landevei, eller går til fots i fjellet.
  13. En ting som jeg har såvidt vært innom, men som kanskje kan være noe av forklaringen på at det er såpass diametralt ulike holdninger til elsykkel på sti her - det preges kanskje litt av hva slags terreng en har tilgjengelig i sitt nærmiljø? Her i Bergen, og på mye av Vestlandet for øvrig, er stisykling så å si utelukkende at man tar seg opp på toppen av en bakke/fjell for å sykle sti nedover, og transporten opp går gjerne på grus/asfalt/kjerrevei der det er tilgjengelig. Enhver stitur starter dermed med fra et par hundre, opp til seks-syv hundre høydemeter oppover. Elsykkelen er fantastisk for å shuttle seg selv til topps, men nedover blir jo motoren knapt brukt. Så å si alle jeg kjenner som sykler sti og som gjerne har gjort det i 20-30 år har konvertert til emtb. Hadde jeg bodd et sted der stiene i mitt nærmiljø i utgangspunktet var enklere tilgjengelig - i flatere/småkupert terrreng - hadde jeg kanskje ikke sett det store behovet for emtb og utvist større skepsis.
  14. I en debatt som har gått litt varmt nå, vil jeg berømme @Sepeda for å holde hodet kaldt og ta seg tid til å utdype de juridiske og forvaltningsmessige sidene av saken. Det har gitt meg og sikkert mange andre her en bedre innsikt i prosessen som nå er i gang. Takk for det!
  15. Hvorfor er ferdsel med motorisert fritidsbåt å regne som friluftsliv? Er det en grense for hvor stor eller rask båt en kan ha før det ikke er friluftsliv lenger? Alpint og brettkjøring i heisbasert anlegg er ikke friluftsliv? Hva om en går opp samme bakke på randoski eller splitboard før en står ned igjen? Heis opp og offpiste ned? Jeg sliter litt med å se grensene her.
×
×
  • Opprett ny...