Gå til innhold

Luffe

Medlem
  • Innlegg

    23
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Luffe sine prestasjoner

Aspirant

Aspirant (3/14)

  • Dedikert
  • Bidragsyter
  • En Måned Gjennomført
  • Første Uke Gjennomført
  • Første Innlegg

Nylige merker

3

Nettsamfunnsomdømme

  1. Skal ha mest mulig i den, men det må nok bli en av de mindre typene om man skal ha en fet en. Kjøpte en på ca. 0,8l først, men det så ut som setet hadde fått dobbelthake etter jeg satt den på, så jeg sendte den tilbake. Rundt 0,4-0,5l blir vel det største som går før de blir for store. Virker som det meste er nevnt nå, så da er det bare å bestemme seg. Den eneste jeg har sett på som ikke er nevnt her er denne fra Fizik.
  2. Noen som har tips til noen gode setevesker som også er stilige?
  3. Har ikke brukt noe såpe i det hele tatt. Er det normalt? Ingen av guidene jeg har sett på YouTube har brukt såpe.
  4. Det er verdt å teste. Må bare få kjøpt noen nye slanger … Continental race light er den har brukt nå og ødelagt to av, mulig det er bedre å gå for vanlig Race.
  5. Har blåst to slanger i løpet av ti minutter nå. Dekket sitter litt stramt på felgen, så har slitt litt med å få det over kanten etter at ny slange er satt inn. Slangene har fått et «eksplosjonshull» og begge hullene har kommet inn mot felgen. Noen som har noen tips til hvordan jeg skal få det til uten å kaste bort enda en slange? Har fått det til før, men ikke i dag …
  6. Hvor mye trykk ville dere kjørt på 25mm GP5000 om dere veide 88kg? Kjørte 80 psi foran og 85 bak i dag og klarte å punktere på fordekket. Usikker på om det var pga. for lavt dekktrykk eller en annen årsak. Sykler i Oslo-området, så varierende asfaltkvalitet. Jeg har testa litt forskjellig kalkulatorer på nettet, men det virker som de gir veldig sprikende svar. Alt fra rundt 80 psi og opp til 100 psi. *edit: Ser nå at punkteringen var mot innsiden av felgen, så godt mulig jeg selv har ødelagt slangen ved montering. Men er det vanlig å bytte felgbåndene ofte? Ser de jeg har synker gankse godt inn i eikehullene.
  7. Skal sjekke ut de appene. Enn så lenge så har jeg følt meg frem. Har justert setet litt frem og tilbake og funnet en bra posisjon. Så får jeg heller justere høyden på rattet gradvis nedover etterhvert som jeg får kjørt meg inn litt. Merker stor fremgang i nakke og sittemusklene allerede. Noen som har en formening om dette stemmet kan flippes? Det står ikke noe om det og teksten blir evt. opp ned om man flipper det oppover. Og hva er det som er å anbefale av sykkelbukse/skjorte? Noen salg på gang?
  8. @Topstone5 De nye dekkene var en stor oppgradering mtp. Komfort. Tror faktisk 28mm også hadde gått, da 25mm ikke bygde så mye mer enn de gamle 23mm. Da gjenstår det bare å få satt på et 80mm stem.
  9. Har fått justert styret og flyttet på hendlene nå, men den føles fortsatt for lang selv etter en del turer, så jeg tenker å teste ut hvordan det funker med 80 mm stem. Og et lite spørsmål til, passer disse dekkene på felgene til Trek Alpha? Og hva velger man når det kommer til slanger? Ser prisene varierer fra 50-500 kr.
  10. Det er mulig jeg bare må "sitte meg inn litt" på landeveissykkel også. Har bare syklet MTB tidligere. Bestilte meg et nytt sete også, som jeg tror det skal hjelpe en del med sittekomforten og å gjøre det mer behagelig å tilte hoften mer fremover i stedet for å sitte rett opp og ned på setet.
  11. Har justert vinkelen på styret og flyttet bremse/gir-hendlene nå. Skal få noen til å ta bilde av sittestillingen min, så kan dere komme med noe kritikk.
  12. Takk for omfattende svar. Ja, stemmer at det er den sykkelen. Legger ved litt bedre bilder. Når det kommer til seteplassering, så virker det som jeg har ca. Vertikal linje mellom kne og pedal når pedalen er på klokken 3. Men jeg får samtidig mye vekt på armene, så mulig jeg burde hatt det lengre bak. Uansett litt vanskelig å si hva som er best her før jeg får byttet til et sete som er komfortabelt når jeg sitter fremoverlent. Ser hva du sier når det gjelder styret, det bør nok justeres litt fremover samtidig som hendlene flyttes bakover på styret. Det føles ikke som om styret sitter for lavt heller, det er bare for langt frem slik at jeg må strekke meg. Det hadde nok vært bedre med et lavere styre og kortere avstand frem til det. Når det kommer til giring, så virker det som det ikke er så mye å hente der. Formen kommer vel relativt raskt også, mtp. at jeg kommer fra et ganske lavt niva. Spørs også om jeg gidder å påkoste så mye mer enn nytt stem, sete og styretape på denne. Baller fort på seg, slik at jeg like gjerne kan kjøpe en ny sykkel. Merker også allerede at det etter 4-5 turer føles mer og mer naturlig å sitte fremoverlent. Samtidig er nok ikke sittestillingen min optimal, da jeg får mer vekt enn nødvendig på armene. Kan fort være en kombo av seteplassering og langt stem. Skal sjekke ut videoen om sykkyeltilpasning. Er det forøvrig enkelt å gjenbruke styreretape dersom jeg skal flytte hendlene?
  13. Takk for tipset! Tror denne til 14999 må være noe av det bedre man kan få tak i denne prisklassen om dagen. Siden jeg startet tråden har jeg kjøpt meg en lite brukt Trek Alpha 2.3 fra 2011 som jeg ga 4000kr for. Den funker fint enn så lenge, men har et par spørsmål om størrelse og tilpasning. Jeg er 191cm og kjøpte sykkelen i 60cm. Har skjøvet setet helt frem, men den føles fortsatt litt lang. Tenker jeg skal sette på et 70mm stem og et bedre sete som gjør det mer behagelig å sitte fremoverlent. Det står et 105 mm stem på den i dag. Men uansett, hva er vanlig rammestørrelse å bruke for noen på min høyde? I tillegg skulle jeg gjerne hatt et lettere letteste gir. Hvordan finner jeg ut hvilken størrelse på kadett det er plass til? Og så er det det med dekk. Det står 23mm på den i dag, men tenker å bytte til ihvertfall 25mm, men kjerne 28mm om det er plass. Bygger disse dekkene mer i alle retninger, eller er de hovedsakelig bredere? Er litt begrenset med plass på rammen, spesielt for bakdekket.
  14. Vil jo gjerne ha mulighet til å sykle på sti også. Optimalt sett hadde jeg satt på en fet gaffel, så jeg kan kjøre litt ordentlig på sti med den. Men det er litt et spørsmål om kostnad på gaffel osv. Må ha noe som tåler litt. Og hvor trygt er det å kjøre litt hardt nedover med quick release på felgene? Ser de fleste dempegafler selges med through axel. Det er litt sånne ting jeg tenkte det var greit å ha oversikt over. Kan evt. ta noen bilder av gaffelen som sitter på. Og så har sykkelen quick release nav. Ser de fleste gafler kommer med through axel oppsett. Du sier noe der med fun factor på sykkelen. Tror nesten jeg bare bør satse på en dempegaffel om jeg kan få noe som er bra til en fin pris. Men den må tåle litt juling. Den gaffelen som står på ble ødelagt ganske raskt etter bruk på sti. Om det finnes noe med 120 mm vandring som kunne funka, så tar jeg gjerne imot tips. Så får jeg en sykkel som er hakket mer stivenlig og leken.
  15. Har en sykkel hvor dempegaffelen er kaputt, så tenker å bytte den og trenger derfor litt tips. Jeg står litt mellom å sette på en stiv gaffel og en dempegaffel. Link til årsmodellen som kom etter min. Tror gaffelen er den samme. Siden sykkelen er litt eldre og ikke verdt så mye blir det kanskje litt rart å sette på en gaffel til 5000 kr når sykkelen kostet 8000 kr ny. Eller kan man faktisk få en brukbar 100 mm eller 120 mm gaffel til en brukbar pris? Gaffelen som står på tålte ihvertfall ikke mye kjøring før den tok kvelden, så ikke vits å sette på noe liknende. Da kan jeg like gjerne sette på en stiv gaffel. Og når det kommer til selve gaffelen ser jeg at det finnes mye forskjellige varianter. Hva må jeg se etter? Greit å kjøpe noe som passer med en gang.
×
×
  • Opprett ny...