Gå til innhold

eehgil

Medlem
  • Innlegg

    27
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

eehgil sine prestasjoner

Utforsker

Utforsker (4/14)

  • Dedikert
  • Konstruktiv
  • Bidragsyter
  • Trådstarter
  • Første Uke Gjennomført

Nylige merker

5

Nettsamfunnsomdømme

  1. Orbiloc? Er den virkelig godt synlig i dagslys? Har vanskelig å tro for at en dings med så lang batterilevetid i tillegg kan lyse kraftig nok? Bruksområdet er hovedsakelig ved rulleski, løping og sykling på smale, lite trafikerte bilveier, litt svingete med mye vegetasjon rundt. Og at bilene da skal se meg så tidlig som mulig i dagslys. Knog lyktene kobles direkte i en USB-A hunnkontakt, disse har jeg fremdeles mange i bruk av rundt om i huset. Så synes det er bedre en micro-usb ihvertfall. Men enig i at USB C hadde vært aller best.
  2. Tusen takk for svar alle sammen. Knog plus var veldig spennende 🙂 Ser også det er en som heter Knog Lil Cobber, som har en del kraftigere lys, og 330 grader spredning, tro om den greit kan monteres på en hjelm..?
  3. Noen som har tips til et lite, men svært kraftig, baklys som kan benyttes både på sykkel, rulleski og løping? Noe som lyser/blinker så sterkt at det er godt synlig i dagslys. Gjerne USB C oppladbart? Noe som kan festes bak på hjelmen? Eller som et klips som kan festes i bukse/belte/jakke? Helst ikke så dyrt. Har ikke behov for automatisk bremselys eller appstyring.
  4. Hvor bra er nettbrettholderen på Sole F63/F65/F85? Fungerer det i praksis? Er den stødig? Ser veldig bra ut at den er montert så høyt opp, og uten at nettbrettet da dekker f. eks stigning, tid og hastighet. Men om den rister så man ikke har nytte av det så er det lite poeng. Vurderer F63 eller F65, tror jeg venter til til F63 kommer på "tilbud" igjen. På prisjakt ser det ut som om treningspartner kjører prisene opp/ned på alle modellene med ganske jevne mellomrom. I denne videoen viser det litt fra siden, og det ser ut som om den vibrerer ganske mye? Begynner også å tenke på om den er for høyt opp, slik at man må se unaturlig høyt opp (jeg er bare 171cm høy) Sole F63 vs F80 vs F85 Compared | Best Sole Treadmills - YouTube
  5. Hun som skal bruke sykkelen er 165cm høy og har ca. 77-78cm benlengde. Størrelsesguiden til Trek sier følgende: Small: kropslengde 155-165cm, benlengde 74-78cm. Medium: kropslengde 165-176cm, benlengde 79-83cm. Altså skal hun akkurat ha small. Men når vi bruker "størrelsesfinner", så får vi: Terrengskykkel - 165-172,5 cm - 71-78,9cm = medium Terrengsykkel - 152-164,9cm - 71-78,9cm = small Så hun havner altså veldig midt i mellom. Mest sannsynlig går vel begge bra. Det jeg evnt. er litt redd for er at minste setehøyde kan bli for høy på medium, siden denne modellen har senkepinne. Samtidig er vi redd for at small kan blir for "trang".
  6. Takk for svar igjen. Beklager, ser jeg har glemt å oppdatere denne. Vi endte opp med å bestille Trek Procaliber 6 fra en lokal forhandler hvor vi fikk enda litt bedre pris enn hos Glade Hjul. De ville også bestille inn både small og medium, da vi havnet midt mellom størrelsene, og da får mulighet til å prøvesistte begge. Lang leveringstid da, den ene størrelsen i slutten av november og den andre i slutten av desember, men tiden går fort.
  7. Var gjennom en litt lik prosess. Der Grand Canyon 7 var den vi egentlig tenkte å kjøpe. Endte opp med å bestille Trek Procaliber 6 hos en lokal forhandler, da vi fikk den enda litt billigere der enn tilbudet hos Glade Hjul. Årsakene til at vi valgte Procaliber over Grand Canyon var f eks. 1,5kg lavere vekt, 29" hjul også i våre størrelser (small og medium). Hjelp til valg av "lett sti hardtail" med senkepinne - Terrengsykler, utstyr, mekking - Sykkel.org Trek Procaliber 6 2024 Grå | Glade Hjul Procaliber 6 - Trek Bikes (NO)
  8. 5990,-. Rart det ikke viser i prishistorikken, men jeg fant varsel e-posten fra prisjakt.
  9. Ang. e-sim/LTE så tenker jeg at det kan benyttes som en funksjon man kun aktiverer ved behov, da bør det ikke tappe så mye batteri..? F. eks når man drar på en fjelltur og vil legge igjen telefonen hjemme. Eller på en langtur og telefonen slutter å fungere. Om hvit/sølv Epix gen 2 pro (ikke sapphire?) i hvit/sølv er aktuell, så kom den nettopp på et ganske godt tilbud på dustin. Har ihht. prisjakt aldri vært så lavt priset før. Garmin Epix Pro (gen 2) 42mm (010-02802-01) | Dustinhome.no Best pris på Garmin Epix Pro (Gen 2) Standard 42mm Smartklokker - Sammenlign priser hos Prisjakt
  10. Jeg kjøpte for litt siden Fenix 7 pro sapphire solar, og valgte den fremfor Epix. Batteriet varer evig lenge selv med alt aktivert, og minimum en aktivitet per dag. Men det skal for ordens skyld nevnes at alle jeg har sett som har eid Epix sier at Amoled-skjermen på denne nå er blitt så bra, at fordelene er større en ulempene - og at de hadde valgt Epix igjen Merk at med allways on aktivert er batteritiden på epix oppgitt til 4 dager, vs 11 dager på Fenix - altså ganske stor forskjell. Med epix så må man altså velge om man enten vil ha god batteritid, og da måtte "vekke" skjermen hver gang man skal se på den, eller mindre god batteritid og ha "allways on" aktivert. Edit: Dette er vel en bra samenligning: Mine fordeler med MIP-skjerm: -Synes det ser tøft ut. Ser ut som en "ekte" digitalklokke, evnt nesten som en analogklokke med riktig klokkefjes. Amoledskjemene synes jeg nettopp ser ut som en skjerm som lyser på hånden. -Liker å hele tiden (så lenge det ikke er mørkt) å kunne se all info, uten å måtte "vekke" skjermen (og fremdeles ha bra batteritid). -På tur, og under aktivitet, kunne bruke alle funksjoner uten å tenke på at skjermbruken tapper batteriet nevneverdig. Det Garmin virkelig burde komme med er mulighet for LTE/E-sim. Altså å kunne ringe med klokka og legge igjen telefonen hjemme. Burde være en funksjon man lett kunne slå av/på for å kun benytte det ved behov, og at det da ikke påvirket batteritiden i så stor grad.
  11. Tusen takk for svar. Det er ikke til å legge skjul på at jeg synes utvelgelsesprosessen er moro og lærerik. Hvordan kan geometri/sittestilling på Trek Procaliber beskrives? I beskrivelsene fra Trek fremstår det som en ren XC-race sykkel. Vil sittestilling oppleves lite behagelig og gi mindre følelse av kontroll om man utfordrer seg litt? Altså for fremoverlent og aggresiv? Må si spesielt vekten virker veldig forlokkende. Oppgitt 12,6kg i medium. Grand Canyon 7 er 14,08kg. Dette er 1,5kg forskjell, det er jo betydelig. Forstår at BMW Twostroke er populær. Men så vidt jeg kan se er den ganske dyr i forhold til utstyrsnivå? Og da må dropper ettermonteres. Det er mulig trådtittelen egentlig burdre være: "Hjelp til valg av lett, komfortabel XC hardtail med senkepinne" Om vi legger følgende kriterier til grunn: -Brukerne er ikke i særlig god form, så tviler på at for lett uveksling blir et problem, med mindre det er ekstremt lett. -Brukerne har lite erfaring, og er ikke spesielt gode på sykkel. Så det som er utfordrende og vanskelig terreng for oss, blir sikkert sett på som lett terreng for dere som er erfarne. -Brukerne har ingen behov for adrenalinkick, så det er aldri snakk om hopping eller noe som er i nærheten av avansert sti. Det verste den kan møte er nok knallbra sti, dårlig grusvei, middels traktorvei osv. Tenker derfor at sykkel bør ha følgende egenskaper: -Være relativt lett, for å gi følelsen av en lett sykkel ved kondisjonstrening, og for å ha en sykkel som føles lettere å håndtere i det som for oss er "teknisk" terreng. -Trenger ikke å være veldig solid, blir som nevnt aldri snakk om å f. eks hoppe. -Ha en ikke for fremoverlent og agressiv "XC-race geometri", slik at sykkelen oppleves som behagelig til tursykling. Samt oppleves som mest mulig kontrollerbar om vi vil utfordre oss i litt nedkjøringer osv. Dvs litt moderne "sti-geometri"..? -Ha dekk som er en balanse mellom relativt lett rullemotstand, samtidig som det er nok volum til at det er behagelig på dårlig grusvei, og gir følelse av godt grep og litt demping på god sti. -Ha en dempegaffel av god kvalitet som gir god demping, økt selvtilitt og komfort. -Ha dropper, da jeg mener dette er noe som gir økt kontroll/følelse av kontroll når man skal utfordre seg litt.
  12. Enda en mulig kandidat på kveldinga: Trek Procaliber 6. Denne huker i utgangspunktet ut alle mine ønsker? inkl. 29" hjul selv i små størrelser? dropper og 12,5kg i medium. Nesten for godt til å være sant? https://www.trekbikes.com/no/no_NO/sykler/terrengsykler/rundbaneterrengsykler/procaliber/procaliber-6/p/41615/?colorCode=black_greydark https://gladehjul.no/product/trek-procaliber-6-2024/ Noen kommentarer til denne? Hvordan kan den sammenlignes med Grand Canyon 7?
  13. Man kan vel det. Men jeg synes det ser tåpelig og uferdig ut, har også sett det blitt nevnt at det lett blir fuktproblematikk i kontakten om det kjøres med på/uten deksel hele tiden, men mulig dette bare er et rykte. Mulig noen har designet et slags deksel som går rundt kroken når den er montert som får det til å se bedre ut. Men min smak er at det ser mye bedre ut med en helt fastmontert krok som bare "stikker diskre ut og opp nedenfra" som på bZ4x/Solterra.
  14. Tusen takk for svar. Tenker å prøve å gå den enkleste veien med ekstern kabelføring. Av de synes jeg det fremstår ryddigst kabel går ut fra toppen av den faste delen, ikke av toppen av den bevegelige delen. Om jeg måler, og tenker riktig så har jeg ca 187mm fra klemmen til topp av seterør nå. Tror jeg da kan ha en pinne med ihvertfall 100mm, kanskje 125mm dropp. Siden dette er en gammel sykkel, som heller ikke var veldig kostbar i utgangspunktet, så håper jeg å ikke måtte bruke for mye på ny senkepinne. På "det norske markedet" er det XLC og M-Wave jeg finner i farten. Er det noen som har erfaring med om disse er bra (nok)? Synes M-Wave er penest med mest svart. XLC SP-T010 100mm Dropper Setepinne L=350mm, 30.9mm - Bikeshop.no XLC SP-T010 125mm Dropper Setepinne L=400mm, 30.9mm - Bikeshop.no M-Wave Levitate C 125mm Justerbar ekstern setepinne | Sykkelkomponenter.no M-Wave Levitate C 105mm 27,2mm Justerbar setepinne | Sykkelkomponenter.no TranzX Ekstern 27,2/30,9/31,6mm Justerbar Setepinne | Sykkelkomponenter.no Forslag til hendelløsning?
  15. Til "suverin" og "LAK": Våger meg til å komme med noe oppfølgingsspørsmål ang Solterra og bZ4X, det er biler som har vært aktuelle. Ekstremt irriterende med den lave hengervekten. bZ4X/Solterra: -Er varmeapparatet kraftig nok for skikkelig norsk kald vinter? -Hvordan fungerer appen? Er den rask/stabil? Grei funksjonalitet med grunnleggende funksjoner som forvarming av kupe og lignende? -Hvordan fungerer det med speedometer over ratt? Forskjellige kropslengder? Kan man ha setet og rattet der man helst vil ha det, og fremdeles se speedometer? Må man ha rattet så lavt at det er veien ved inn- og utstigning? -Fjæringskomfort: Er bilene komfortable på dårlig vei, eller sportslig oppsatt? Vi har modell Y og den synes vi er alt for stiv. -Styrekomfort: Har bilene et styrerespons som er komfortabel på vanlig turkjøring? Vi har modell Y, og jeg synes den har alt for kort utveksling på styringen og for lite dødgang rundt null. Oppleves på en måte nervøs. Gøy å kjøre go-kart av og til, men ikke til daglig. Vi endte med Model Y. Rent spesifikasjonsmeddig/prismssig vinner den teoretisk soleklart. Kjempebra app, rekkevidde og ladehastighet. Sinnsykt kraftig varmeapparat. Trenger nesten ikke å forvarme kupe om vinteren, for den blir så fort varm. Men det er en del grunnleggende bilspesifikke ting den feiler på. F. eks: -glasstak som kan knuse om bagasjerom åpnes med is på taket. -Teite dørhåndtak. -Mangler rails, lett å knuse tak ved montering av takbøyler. -Teit avtagbart tilhengerfeste. Bedre med et som kan være permanent montert. -Fjæringskomfort, for stiv. -Styrekomfort, for direkte. -For lite knapper. Direkte trafikkfarlig. Varmeapparat og vindusviskere bør styres med vanlige knapper. -Parkeringssensorer fungerer ikke skikkelig -Regnsensor, vindusviskerautomatikk er dårlig. -Ikke 360 kamera. -Ikke head-up
×
×
  • Opprett ny...